Datum: zaterdag 27 juni 2015

Thema: Bongerd van boven.

 

9.00  Samen ontbijten op het veldje naast B179. Dit ontbijt wordt gesponsord. Zelf eten en drinken meenemen is niet nodig.

10.00  De eerste fruitboom komt thuis….en wordt gepland in onze Bongerd. Gaat deze boom 40 jaar mee? Wie weet….

11.00  Start van de jaarlijkse en niet te missen fietspuzzeltocht. Zelf meenemen: fiets, een pen,  picknick voor de lunch (delen met anderen van eten, drinken en fruit is leuk), een kleedje om op te zitten. Op een onverwachte plek kijken we hoe hoog we kunnen klimmen (zorg je voor goede schoenen?). Wie geen zin heeft blijft lekker zitten kletsen of aanmoedigen. Het klimmen is overigens gratis.

14.30  Een verrassend Bongerd van boven middagprogramma met quadkopters, en skelters die door de bochten vliegen voor kids en (oudere)jongeren. 

Gaan onze bellen naar boven? Wie weet!

Ook beslist niet te missen: een speurtocht voor slimme vogels langs raadselachtige zolderkamers…. Hoe ziet het er boven in 23 Bongerdhuizen uit?

En natuurlijk: een culturele uitdaging! Met de inspirerende begeleiding van Henk van der Molen maken we samen een buurtkunstwerk. Ben je 99 of pas 6 maanden? Geen probleem. Heb je wel of geen schilderervaring? Verras jezelf en doe mee! Een oude lap meenemen is handig. Het kunstwerk komt achter de ZwerfBongerdBieb te staan. Voor hoelang?......  Zo lang als we er samen op kunnen passen.

Tijdens deze activiteiten is er thee en limonade op het terras bij de ZwerfBongerdBieb. Wordt het een High Tea? Tja, dat hangt van jullie af..:)

16.30  Start van het `Bongerd van boven Boekenbal’ met: aankomst 15 oud-bewoners, feestelijke presentatie van de verhalenbundel van 21 (!) schrijvers uit onze buurt… De Boeier Band treedt op, er zijn bubbels mét en zonder alcohol en natuurlijk mag er gedanst worden. Locatie: bij ZwerfBongerdBieb.

18.15  Eric schreef een lied over een mysterieus voorval in onze buurt. Luister, huiver en zing mee.

18.30  Diner met de oud-bewoners. Kook vooral wat je zelf leuk vindt om te maken en neem dit mee. We delen zoals altijd samen wat er is. Wèl hebben we dit jaar één verzoek: willen jullie per huishouden voor 1 persoon extra koken, zodat de oud-bewoners ook mee kunnen eten? 

20.30  Film gemaakt met de data die onze `allerliefste buurtkinderen’ hebben verzameld. Waar doen we boodschappen, lopen we met onze honden…. En hoe zien al die bewegingen er van boven eigenlijk uit?

Prijsuitreiking en feestelijke bekendmaking van de organisatoren buurtfeest 2016. 

Nazit tot.... het laatste vuur gedoofd is.

 

Jongerenontmoetingspunt (JOP) Bongerd (naast B179). Voor het eerst bestaat er de mogelijkheden voor kinderen en jongeren die in ons hofje wonen of daar gewoond hebben en inmiddels het huis uit zijn of verhuisd om op de JOP in eigen tent te overnachten. Dit is niet bedoeld voor jongeren van buiten de wijk. Wil je op deze camping slapen? Geef het voor 25 juni  door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (hoeveel personen, leeftijd, hoeveel tenten). Wij zorgen voor nachtwakers en toiletmogelijkheid.

 

We zien jullie graag allemaal op 27 juni.

Kun je slechts een dagdeel bijwonen of pas later komen? Geen probleem ! Kom zoals je bent en waar of wanneer je tijd hebt….

 

Wij hebben er alvast ontzettend veel zin in !

 

De bongerd buurtfeestcommissie 2015

 

Bongerd 40 jaar is oa. tot stand gekomen dankzij het participatiefonds van de Gemeente Lelystad.