Aan: de bewoners van Bongerd 162 - 209

Onderwerp:  Bijeenkomsten over asbestdaken

Datum:  8 april 2016

 

Beste buurtgenoten,

Zoals u waarschijnlijk weet zijn wij al een tijd bezig met de problematiek van de vervanging van onze asbesthoudende daken. Op 28 november 2015 heeft u daarover een bericht gehad. We schreven toen dat we bekijken in hoeverre we kunnen komen tot een gezamenlijke aanpak daarvan. Maar ook elders in Lelystad wordt gepuzzeld hoe hier mee om te gaan. Zo is er een platform opgericht om informatie uit te wisselen en samen op te trekken richting gemeente. En wij hebben zelf een aantal belangrijke stappen gezet waarvan we u graag op de hoogte willen brengen. We willen we u dan ook graag uitnodigen voor twee verschillende bijeenkomsten:

·         Op dinsdag 19 april om 19.00u komen gemeenteraadsleden (in het kader van de Buitenraad, zie www.buitenraad.nl) zich informeren over de asbestproblematiek. Dat gebeurt in de Tjalk, maar ook vanuit de Bongerd doen we mee in de voorbereiding daarvan. En het is de bedoeling dat de raadsleden zo veel mogelijk in gesprek gaan met bewoners. Het zou goed zijn als daar ook veel Bongerdbewoners bij zijn.
Plaats: Groenhorstcollege, Tjalk 25 - 58

 

 ·         Kort daarna, op vrijdag 22 april om 19.30u, willen we u uitgebreid bijpraten over wat we tot nu toe voor de Bongerd gedaan hebben en in beeld gebracht hebben. Ook willen we met u verkennen welke vervolgstappen we het beste kunnen zetten.
Deze bijeenkomst houden we in basisschool De Wingerd, Voorhof 1.

 

Het programma tijdens de Bongerd-avond van 22 april kent wat ons betreft in ieder geval de volgende onderdelen:

-          Wie zijn wij, waar willen we naar toe, maar ook: wat doen we niet.

-          Toelichting op wetgeving: wat mag zelf, wat niet.

-          Toelichting op het proces tot nu toe, waaronder aangevraagde offertes.

-          Welke rol speelt de gemeente?

-          Ruime gelegenheid vragen te beantwoorden.

-          Hoe verder? Bent u in principe voor een zo collectief mogelijke aanpak?

 

Bij deze uitnodiging treft u een bijlage aan, waarin we al vast een aantal van onze bevindingen weergeven. Dat maakt het mogelijk je een beetje voor te bereiden op de bijeenkomsten. We plaatsen deze stukken natuurlijk ook op de website (www.bongerdweb.nl). Reacties zijn welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kunt u de 22e niet dan stellen wij zeer op prijs als u uw mening schriftelijk of per mail aan ons doorgeeft. 

Met vriendelijke groet,

 

Lees hier de bijlage: Stand van zaken d.d. 4-4-2016